Delta Electronics Foundation ngaluncurkeun situs wéb radio pikeun miéling Principal Chung Laung

30175407487

Dunya kaget ku kaduhungan pisan nalika tilas Principal Universitas Tsing Hua Nasional Chung Laung Liu ngadadak pupus dina ahir taun ka tukang.Bapak Bruce Cheng, Pangadeg Delta sarta Pupuhu Delta Electronics Yayasan, geus dipikawanoh Principal Liu salaku sobat alus ti tilu puluh taun.Nyaho yén Principal Liu komitmen pikeun ngamajukeun pendidikan élmu umum ngaliwatan siaran radio, Pak Cheng maréntahkeun stasiun radio pikeun ngahasilkeun "Talks with Principal Liu" (https://www.chunglaungliu.com), dimana saha waé anu gaduh aksés Internét tiasa ngadangukeun. leuwih 800 episode radio cemerlang némbongkeun yén Principal Liu dirékam salila lima belas taun kaliwat.Eusi pintonan ieu rupa-rupa ti sastra jeung seni, élmu umum, masarakat digital, jeung kahirupan sapopoé.Acara ogé sayogi dina sababaraha platform Podcast, supados Principal Liu tiasa teras-terasan mangaruhan kana hawa.

Henteu ngan éta Principal Liu hiji panaratas internasional renowned dina elmu informasi di sakuliah dunya anu nyumbang ka arah komputer-dibantuan desain (CAD) jeung matématika diskrit, tapi anjeunna oge pendidik kawentar di wewengkon Cina-diomongkeun.Saatos diajar di Universitas Nasional Cheng Kung sareng Institut Téknologi Massachusetts (MIT), Liu ngajar di Universitas Illionis sateuacan direkrut ngajar di NTHU.Anjeunna oge sasama di Academia Sinica.Di sagigireun ngadidik para nonoman di kampus, anjeunna ogé janten host acara radio dina FM97.5, dimana anjeunna ngabagikeun pangalaman hirupna anu dibaca sareng diperkaya sareng para pamirsa anu khusus dina hawa unggal minggu.

Bapak Bruce Cheng, Pangadeg Delta sarta Pupuhu Delta Electronics Yayasan, commented yén Principal Liu éta leuwih ti ngan hiji sarjana-unggul pangajén, anjeunna oge hiji lalaki wijaksana anu pernah eureun diajar.Dina Désémber 2015, Principal Liu parantos ngahadiran sababaraha acara sareng tim delegasi Delta salami Pasatujuan Paris anu kasohor, dimana dunya ngantisipasi parobahan anu diperyogikeun pisan.Dina waktos éta ogé nalika Liu ngungkabkeun harepan anu luhur pikeun Delta ngalangkungan sajak pujangga Du Fu, sacara kasar ditarjamahkeun kana hartosna "Urang ngan ukur tiasa ngawangun bumi anu tahan banting sareng kuat ku nyayogikeun panyumputan ka murid anu kirang di sakumna dunya".Kami ngarepkeun tiasa nyentuh langkung seueur jalma ku kabijaksanaan sareng humor Kepala Sekolah Liu, ogé kalakuanana anu handap-ka-bumi sareng maca anu saé ngalangkungan téknologi siaran digital panganyarna.


waktos pos: Nov-15-2021